juli 5, 2017 by Arvid Prigge Blog 0

Eerste visuals 3D geprinte Vergaderfabriek afgerond!

Eerste visuals 3D geprinte Vergaderfabriek afgerond!

 

Wat een bijzondere dag, zo vlak voor de vakantie. Vandaag is het Voorlopig Ontwerp afgekomen van de Vergaderfabriek.
Het eerste 3d geprinte gebouw van Europa  is door onze partners van ons consortium volledig in basisprincipes uitgewerkt en doorgeakkerd. Wat een werk en wat een inzet! Grote klasse hoor.

Je hebt met zoveel aspecten te maken, blijven de ronde en gecurvde wanden wel staan onder de druk van het dak, is het ontwerp te printen op locatie, kunnen we aanhechtingen van de verschillende delen passend maken op een echt radicaal ander manier van bouwen, hoe passen we de installatietechniek toe binnen dit 3d geprinte gebouw.
Wat kan er op dit moment met de 3d techniek en wat passen we aan op de stand van de techniek. Op alle hoofdvragen heeft het consortium van de Vergaderfabriek (www.3dprintedbuilding.eu) een antwoord gevonden.

De afgelopen maanden zijn best spannend geweest. Stap voor stap is er gewerkt naar de VO, soms weer even wachten en soms ongelofelijk snel. In een voorlopig ontwerp verken je de basisprincipes van het ontwerp, de constructies, de aansluitingen en de installaties. Hoe ga je om met openingen zoals glaspartijen en hoe houden de gekromde en gecurvde wanden zich tov de eigenschappen van het geprinte beton. In welke delen kan het worden geprint op de locatie van de Slaapfabriek? Is de druk van de koepel op de gecurvde wanden mogelijk, sterk genoeg en met welke dikte dan? En hoe worden straks de gebouw installaties, Moodstechnologie  en de akoestiek ingepast in de printoplossing?

Natuurlijk zijn nog niet alle vragen tot op elk niveau beantwoord, maar de principes en de hoofdlijnen wel en dat betekent dat we allemaal weten dat dit gebouw er eind van het jaar gaat staan!
Hier vind je het linkje naar het persbericht van vandaag op de nieuwe consortium website: www.3dprintedbuilding.eu!
Nu door in de vakantieperiode en op naar het DO en de bouwaanvraag.  En vergeet niet dat we ook bouwen aan de beleving van de binnenkant deze zomer.
Wat gaaf dat we nu eindelijk organisch, prachtig parametisch en veel meer vraaggericht / gericht op gevoel kunnen bouwen.

TROTS!!!