februari 8, 2017 by admin portfolio 0

Eerste 3D-geprinte gebouw met zero footprint in Europa

Eerste 3D-geprinte gebouw met zero footprint in Europa

Komende zomer staat het in Teuge: het eerste betonnen 3D-geprinte gebouw met zero footprint in Europa. Innovatief aan de buiten- én binnenkant.

In Teuge vind je sinds 2009 ontbijthotel De Slaapfabriek. Dat draait prima, maar meer vergaderruimte voor trainers en managementteams die het hotel boeken zou handig zijn, merkte eigenaresse Marjo Prigge-van der Linden. Met haar echtgenoot Arvid Prigge bedacht zij een innovatief concept: waarom dat vergadergebouw niet in 3D printen?

De missie van De Slaapfabriek: ‘Droom niet je leven, maar leef je droom.’ Die drijfveer vertaalt zich ook in dit nieuwe project. Want het nieuwe designontwerp wordt straks uitermate duurzaam.

‘’Komende zomer staat het er’’, vertelt Arvid Prigge enthousiast. Het gebouw wordt geprint in een speciaal printbaar beton. Dit materiaal kan op termijn geruikt worden om een nieuw gebouw te ‘herprinten’: driekwart van het materiaal is herbruikbaar. Als dat niet circulair is… Ook andere bouwmaterialen zijn zo groen mogelijk, denk aan schelpen als spouwisolatie. ‘’’Zero footprint: daar gaan we voor’’, vat Prigge samen.

Prigge en zijn partners zoeken investeerders: de crowdfunding is in november gestart. Investeren kan vanaf €100. Meer investeren kan ook via NLinversteert.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *